Puupaatin Venepörssi​

Klassinen päiväpursi ”Refanut”

Långedragsjulle J10 s/y Refanutin on veistänyt vuonna 2015 veneenveistäjä Jari Vanhatalo Hjalmar Olssonin 1941 piirustusten pohjalta. Klassisen kaunottaren noteerasi tuolloin myös brittiläinen Classic Boat Awards. Vene on ilmoitettu Ruotsin Långedragsjullerekisteriin.

Täydellinen kauniin purjehduspäivän retkivene on ollut kahtena kesänä Suomen Puuveneosuuskunnan jäsenten käytössä, telakoitu Ouritsaaressa Helsingissä Lindgrenin telakalla ja pidetty kunnossa pieteetillä. Veneellä on osallistuttu Viaporin Tuoppiin ja se oli myös Kotkan Puuvenemessuilla 2019.

Runko mäntyä, törmäyslistat, keulasteevi ja peräpeili tammea. Keväällä 2020 maalattu pilssi lyijymönjällä, turkkilevyt hiottu ja lakattu liukuestekuulilla ja maalattu alapuolelta. Masto, keulakansi, peräpeili ja peräsin hiottu ja lakattu keväällä 2020. Runko tiivistetty International Tätillä ennen vesillelaskua, pohja maalattu Hempelin Classicilla. Teräsvantit ja punainen satamapeite, pilssissä lyijypainot, epookkifendarit.

Veneessä on sähköperämoottori Minn-Kota E0 24V 1hv, joka saa voimansa poikittaispenkin alla akkukotelossa olevasta 24V 60Ah lifepo-akusta. Veneessä on maasähkökytkentä akun latausta varten. Pilssipumppu toimii erillisellä 12V akulla, joka latautuu tarvittaessa myös aurinkopaneelin avulla.

Veneen hinta on 1500€ ja sähkövoimalinjan hinta on 1500€, yhteensä 2500€. Hintaan kuuluu veistäjän tekemä epookkihenkinen puinen venepukki. Vene kulkee tavallisella venetrailerilla henkilöauton perässä.

Vene on nyt SPS:llä Helsingin Sirpalesaaressa, koepurjehdus onnistuu vielä ennen nostoa.

Veneestä on hieno juttu Venelehdessä 05/2020 ja Refanut-nimen tarina kerrotaan Puupaatissa 2/2020.

 

Hinta

0 €

Ota yhteyttä myyjään