Suomen Puuveneilijät ry

Suomen Puuveneilijät ry, entiseltä nimeltään Suomenlahden Puuveneilijät Ry, on nykyisin jäsenmäärällään (yli 600) Suomen suurin puuvenejärjestö. Jäsenistö on sananmukaisesti kaiken kattava. Mukana on juuri veneilyä aloittavia nuoria, eläkkeelle jääneitä kokeneita merikarhuja ja kaikkea siltä väliltä. Maantieteellisesti pääosa jäsenistä on pääkaupunkiseudulta, mutta mukana on puuveneilijöitä koko Suomen- ja Pohjanlahden rannoilta aina Ouluun asti. Myös sisävesiltä on jäseniä kymmenittäin.

Venekanta noudattelee alkuperäistä ideaa: kaikenlaiset veneet ovat tervetulleita mukaan. Niinpä mukana on kaikkea soudettavasta jollasta alle 20-metriseen troolariin, historiallisista klassikoista juuri veistettyihin veneisiin, purjeveneet ja moottoriveneet sulassa sovussa.

Yhdistyksemme taistelee puuveneen pahinta vihollista, vääriä uskomuksia ja toimintatapoja, vastaan ja on aktiivinen asiallisen ja ajanmukaisen puuveneen hoitotaidon levittämisessä. Järjestämme esimerkiksi puuveneen hoitokursseja ja tiedotamme jäsenistöä saatavilla olevista muiden järjestämistä koulutustilaisuuksista.

Toimintansa tukemiseksi yhdistys julkaisee Puupaatti-jäsenlehteä. Ensimmäinen numero julkaistiin vuonna 1997. Lue ensimmäinen numero tästä. Nykyisin lehti on nelivärinen, noin 40-sivuinen, monipuolinen lukupaketti, joka ilmestyy kolme kertaa vuodessa. Lisäksi vuosittain julkaistaan Puupaatin kalenteri, jonka kuvitus koostuu jäsenten veneistä. Puupaatti on haluttu lehti, mutta sitä ei myydä vaan se jaetaan ilmaiseksi jäsenistölle. Esimerkkejä uudemmista lehdistä voi lukea täältä: Puupaatti-lehtiä. 

Tutustu sivuihimme ja liity mukaan, sillä mistään muualta et saa rahoillesi näin hyvää vastinetta! Yhdistyksen Facebook ryhmä tarjoaa myös aktiivisesti tietoa. Seuraa myös keskustelufoorumia puuvene.net

Maksut

Jäsenmaksu: 39€
Yritysten ja yhdistysten yhteisöjäsenmaksu: 250€

Ota yhteyttä / liity jäseneksi

Voit ottaa meihin yhteyttä olet sitten jäsen tai haluat vain muuten tietoa yhdistyksestä. Tallennamme yhteydenotot ja niissä antamasi tiedot palvellakseme jäsenistöämme paremmin.

Timo Back
puheenjohtaja
Viertopolku 9A
FI-01390 VANTAA
044 742 2102
puheenjohtaja@suomenpuuveneilijat.fi